Kinderen coachen: hoe werkt dat?
Ieder kind is uniek en bij mij mag je zijn wie je bent. Samen werken wij aan het ontdekken en onderzoeken van jouw talenten.
Hoe helpt de Kernvisie methode?
De Kernvisie methode leert kinderen verschillende technieken aan om lesstof zelf visueel op te slaan en blijvend te kunnen reproduceren. Kinderen worden zelf verantwoordelijk gemaakt voor de oplossing en er wordt zo ook veel aandacht besteed aan het opbouwen van de motivatie van het kind.
In de loop van de tijd zijn er veel foute woordbeelden opgeslagen in het geheugen van het kind. Die moeten eruit. Rechtsgeoriënteerde denkers zijn ertoe in staat om foute woorden uit hun hoofd weer te verwijderen. Dit klinkt misschien vreemd, maar het werkt! Daarna wordt het goede woordbeeld in het hoofd gezet.
Het doel van het coaching is een verandering met het resultaat een betere ordening in het hoofd en daardoor meer rust in het functioneren op school en in de eigen woonomgeving. Effectiviteit en snelheid van de coaching staat voorop.
Na een intakegesprek van een half uur volgen tussen 10 tot 12 sessies van een uur waarin jouw kind de technieken rondom de Kernvisie methode leert. Tussen de sessies liggen 3 weken zodat jouw kind zich het geleerde eigen kan maken. Daarbij heeft je kind jou, als begeleider, nodig. Dit betekent een tijdsinvestering van 15 minuten aan 5 dagen in de week voor jou als ouder samen met je kind, een investering die zal resulteren in meer zelfvertrouwen, betere concentratie, minder faalangst en belemmerende overtuigingen en een positiever zelfbeeld.
Waarom coachen voor hoogbegaafde kinderen?
De begeleiding van hoogbegaafde kinderen kan gericht zijn op het leren omgaan met de hoogbegaafdheid, met het ‘anders zijn’ en met reacties vanuit de omgeving. Kinderen die hoogbegaafd zijn, ervaren vaker dat zij er alleen voor staan. Zij zijn anders en kunnen zich eenzaam voelen. Dit kan voor een negatief zelfbeeld zorgen en op latere leeftijd zelfs tot depressies. Door gebruik te maken van een goede coaching voor hoogbegaafden kan dit voorkomen worden.
Maar ook op praktisch gebied kan begeleiding nodig zijn. Het is namelijk zo dat deze kinderen vaker minder enthousiast zijn, minder gemotiveerd en hierdoor zelfs gaan onderpresteren. Dit kan meerdere oorzaken hebben. Zo kan het zijn dat het kind merkt dat het veel slimmer is en zich minder slim voor gaat doen om te voorkomen dat het gepest wordt of er niet bij hoort. Het kan ook zijn dat het kind bang is om fouten te maken en inspanning te leveren, omdat het verwacht dat andere kinderen dan denken dat het dom is. Daarom zoekt het ook liever niet de uitdaging op of neemt het geen risico’s. Hierdoor kan het kind echter alles saai en onbelangrijk gaan vinden. Ook hier kan coaching helpen door aan een groeimindset te werken.
Waar kan ik als kindercoach bij helpen?
- leren omgaan met je hoogbegaafdheid
- ontdekken van je eigen talenten
- ontwikkelen van een positief zelfbeeld
- op zoek gaan naar je intrinsieke motivatie
- ontwikkelen van een groeimindset
- ontwikkelen van executieve vaardigheden
- ondersteuning in communicatie met je school
Hoe werkt het?
Als je contact met mij opneemt, plannen we een intakegesprek.
Voor het intakegesprek vul je het intakeformulier in. Deze ontvang je digitaal van mij zodra je je kind aanmeldt.
Doel van het intakegesprek is om meer inzicht te krijgen in:
- de achtergrond van het kind
- de hulpvraag van jullie als ouders en eventueel ook van het kind
- de verwachtingen
- de levensloop van het kind en zijn ontwikkeling
- en de mogelijkheden van het kind
Het intakegesprek vindt het liefst plaats zonder je kind. Daarna beslis je als ouders of we een traject gaan starten.
Kijk wat Flow4U voor jou kan betekenen
Carmen Bolder staat voor je klaar, regel eenvoudig nu een kennismaking.
Meld je aan voor een gratis intakegesprek.